Mirotic deixa empremta però el Barça cau davant el Maccabi - FCB Rookies

CRÒNICA

Mirotic deixa empremta però el Barça cau davant el Maccabi

30/03/2021

El Barça va perdre a la pròrroga davant el Maccabi (99-94) en un magnífic partit i no va aconseguir assegurar-se el primer lloc quan encara falten dues jornades per al final de la fase regular de l’Eurolliga. L’equip blaugrana disposa de dues noves ocasions per aconseguir el seu objectiu, davant el Fenerbahçe i davant el Bayern Munic, el 2 i el 9 d’abril.

Els ajustadíssims finals tant dels 40 minuts regulars com de la pròrroga van fer vitals els petits detalls i Nikola Mirotic, precisament el millor jugador del duel, es retraurà per un lleu descuit en trepitjar la línia de banda mentre un jugador del Maccabi s’afanyava per posar la pilota en joc quan faltaven 12 segons per a la conclusió de la pròrroga i el marcador assenyalava empat a 94, després d’una última cistella d’Higgins. Els àrbitres van sancionar l’acció de Mirotic amb una falta tècnica que va permetre al base nord-americà Wilbekin anotar un tir lliure i que el Maccabi continués amb la pilota. El Barça no va tenir més remei que enviar a Elijah Bryant a la línia de tirs lliures. L’escorta nord-americà va anotar els dos tirs i va posar el 97-94 al marcador. El Barça va estar a punt de forçar la segona pròrroga. En el seu últim atac va fer arribar la pilota a les mans de Brandon Davies, ben situat per a executar un triple. Però el pivot de Filadèlfia va fallar el tir i l’aler israelià Blayzer va posar el definitiu 99-94 des de la línia de tirs lliures.

El Maccabi va manar durant la major part del partit gràcies al seu domini en el rebot i de la gran actuació del seu pivot croat Ante Zizic. Però la resposta del Barça va ser excel·lent, especialment per part d’un desfermat Mirotic que va liderar tant en atac com en el rebot.

Zizic, exjugador dels Cleveland Cavaliers, va obtenir la seva plusmarca personal a l’Eurolliga amb 24 punts i 8 rebots, mentre que el seu compatriota Dragan Bender, també exjugador de l’NBA amb Phoenix, Milwaukee i Golden State, va sumar 16 punts, 6 rebots, 4 assistències i 4 taps. L’aler californià Angelo Caloiaro, que va jugar a l’Obradoiro la temporada 2015-2016, va aportar 12, i el també ex-jugador de la NBA, l’israelià Omri Casspi, 11, mentre que Bryant, Dorsey i Wilbekin van aportar-ne 10 cada un.

Mirotic va liderar al Barça amb 23 punts i 10 rebots, mentre que Higgins va suma 20 punts, i Kuric i Davies, 12 cadascun. El Maccabi va obtenir el seu màxim avantatge en el minut 15 (30-20), però Higgins, Kuric i Oriola van respondre en successius atacs i van situar al Barça a només un punt al descans (39-38). La igualtat va continuar i Mirotic va anotar un triple que va posar l’empat a 72 punts. Quedaven sis minuts i en ells va predominar l’eficàcia defensiva. Zizic va avançar al Maccabi, Calathes va empatar a 78. A falta de 32 segons, el base nord-americà Chris Jones va penetrar i va treure un 2 + 1, però va fallar el tir lliure i Higgins va empatar en l’acció següent i va enviar el partit a la pròrroga. En ella, el Maccabi, que ja havia guanyat al Palau, va poder gaudir del seu triomf davant dels 3.000 espectadors que les autoritats israelianes, gràcies a la vacunació d’un elevat percentatge de la població, van permetre que es donessin cita al pavelló Menora Mitvachim de Tel Aviv.

Mirotic, amb els seus 23 punts, va superar la marca personal dels 2.000 a l’Eurolliga. Ara suma 2.006 punts en els 150 partits que ha disputat, amb una mitjana de 13,4 punts.

Mira les fotos del partit AQUÍ.

99 - 94

Parcials

19-14, 20-24, 26-21, 15-21 i, a la pròrroga, 19-14.

Maccabi

Wilbekin (10), Jones (4), Caloiaro (12), Bender (16), Zizic (24) - equip inicial-; Bryant (10), Cline (0), Casspi (11), Dorsey (10), Di Bartolomeo (0) i Blayzer (2).

Barça

Calathes (9), Higgins (20), Abrines (0), Mirotic (23), Oriola (4) -equip inicial-; Westermann (12), Hanga (6), Bolmaro (0), Smits (6) i Kuric (12).

Àrbitres

Boltauzer, Difallah i Rocha.
Menora Mitvachim Arena. 3.000 espectadors. 30 de març.