L’exhibició d’Exum i el rècord de Calathes impulsen el Barça - FCB Rookies

CRÒNICA

L’exhibició d’Exum i el rècord de Calathes impulsen el Barça

04/03/2022

Nick Calathes es va convertir en el jugador que més assistències ha donat a la història de l’Eurolliga i ho va celebrar amb una actuació estupenda i vital per al Barça en el difícil i igualat partit que va guanyar al Mònaco per 88-83.

El base grec va revolucionar el joc de l’equip blaugrana als vuit primers minuts del tercer quart, va anotar  cistelles providencials en els moments de més igualtat, després que el quadre francès remuntés 16 punts i es posés per davant. A més, va aconseguir un robatori de pilota vital quan el Mònaco atacava amb 80-78 al marcador i només faltava un minut i 20 segons per a la conclusió. Davies i Exum, tres vegades des de la línia de tirs lliures, van anotar als instants finals i el Barça va segellar la victòria que el manté com a líder de l’Eurolliga.

L’actuació Dante Exum, pocs dies després d’haver renovat el seu contracte fins al final de la temporada, va ser determinant, amb 22 punts i 5 rebots. L’aler australià

va protagonitzar un vistós duel amb el nord-americà Dwayne Bacon, jugador de la NBA durant quatre temporades, tres anys amb Charlotte i un amb Orlando. Bacon va ser el principal artífex de la remuntada del Mònaco al tercer quart, amb tres triples consecutius als instants finals del tercer quart. Va concloure amb 16 punts.

Calathes va sumar 10 punts, 6 rebots, 2 robatoris de pilota i 6 assistències. Suma 1.612 assistències i supera un dels llegendaris de la competició, el seu compatriota Vassilis Spanoulis, que comptava amb 1.607.

El Mònaco va manejar el ritme del joc durant els primers compassos del matx. Va fer valer el talent de la seva base Mike James i del seu pivot Motiejunas. Es va avançar per cinc punts de renda (6-11) després d’un triple i dos tirs lliures seguits de Mike James. Després del descans, a què el Barça va arribar per davant gràcies a l’encert ofensiu de Hayes-Davis i Exum (42-36), Calathes va posar la directa. En contra del que sol ser habitual, no havia sumat cap assistència a la primera part. Però en els vuit primers minuts del tercer quart va sumar sis, diverses estupendes, especialment una passada per l’esquena per a l’arribada a la cursa d’Exum. Les passades de Calathes també van ajudar a activar Mirotic. El joc efervescent del conjunt blaugrana va posar el Mònaco en una delicada situació. Però l’equip francès, gràcies a Bacon, James, Diallo i Motiejunas, va reaccionar amb una defensa extraordinària i va aconseguir un parcial de 9-25 que va igualar el partit a 66 punts. Faltaven vuit minuts i, a partir d’aquell moment, les alternatives van ser constants. Va ser llavors quan Calathes va sumar diverses cistelles que van permetre al Barça reprendre el comandament després d’haver-ho perdut per les accions ofensives de Mike James i Diallo, molt eficaç també en el rebot ofensiu. L’ala pivot francès va igualar el marcador a 78 quan faltava un minut i 48 segons.

Va ser llavors quan Exum va anotar dos tirs lliures, Calathes va robar una pilota i Davies va posar el 83-78 al marcador i va obligar el Mònaco a anar a remolc. L’equip francès, amb una cistella de Westermann i un triple de Mike James quan faltaven 14 segons per al final.

Als prolegòmens del partit, els jugadors dels dos equips i els àrbitres van formar junts al centre de la pista del Palau Blaugrana davant una pancarta amb el lema “Stop War”, en referència al conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna. El moment va ser especialment emotiu per a l’àrbitre principal, l’ucraïnès Borys Ryzhyk.

88 - 83

Parcials

20-20, 22-16, 24-26 i 22-21.

BARÇA

Calathes (10), Laprovittola (7), Exum (22), Mirotic (11), Sanli (9) -equip inicial-; Davies (11), Sergi Martínez (0), Hayes-Davis (9), Kuric (2) i Jokubaitis (7).

AS MONACO

Westermann (8), Mike James (19), Diallo (10), Will Thomas (6), Motiejunas (14) -equip inicial-; Lee (2), Bacon (16), Boutsiele (0), Motum (2), Ouattara (0) i Hall (6).

Àrbitres

Ryzhyk, Panther i Kardum. Van assenyalar una falta antiesportiva a Westermann.
Palau Blaugrana. Jornada 28 de l'Eurolliga. 3 de març del 2022.