La intensitat del Zalgiris desactiva el Barça - FCB Rookies

CRÒNICA

La intensitat del Zalgiris desactiva el Barça

11/03/2022

El Zalgiris Kaunas es va reivindicar amb una victòria extraordinària contra el Barça en un partit d’una tremenda intensitat resolt amb el triomf del cuer davant el líder de l’Eurolliga per 91-84.

L’equip lituà va imposar un ritme accelerat i una defensa que va propiciar els errors encadenats que van condemnar el Barça a l’últim quart. El parcial dels darrers deu minuts va ser revelador: 35-21.

El Zalgiris, que va començar el partit erràtic en atac i molt vulnerable davant la salva de triples del Barça, va aconseguir les seves millors prestacions en aquests darrers deu minuts. Va ser en ells on es van expressar les millors virtuts del base  lituà Lekavicius, l’aler alemany Giffey, el pivot francès Lauvergne i l’ala-pivot lituà Ulanovas. Al Barça se li van acumular els problemes. Va concedir un munt de tirs lliures (els lituans van anotar 35 dels 41 que van llançar), massa pèrdues de pilota (22, deu més que el Zalgiris), va patir el desgast de les faltes personals que van deixar molt aviat fora del partit a Smits, van posar en dificultats a Davies, i la falta d’anotació de tots dos i també de Sanli. Mirotic va ser el pilar del joc blaugrana fins a aquest darrer quart. El jugador montenegrí va brindar una altra exhibició del seu talent, especialment en el tercer parcial en què va anotar 14 punts dels 26 punts amb què va concloure i va impulsar el Barça al seu màxim avantatge (54-63) ia la seva fase de joc més brillant a un partit amb moltes alternatives i de gran exigència. Jasikevicius va donar un descans a Mirotic. Quan va tornar al partit a l’últim tram, la defensa del Zalgiris li va fer la vida impossible, especialment la d’Ulanovas. L’ala-pivot lituà va recuperar sis pilotes i el montenegrí en va perdre set. El Barça va perdre l’avantatge en un tres i no res. El Zalgiris, de la mà de Lekavicius, va capgirar el marcador i va passar a dominar també per 9 punts (81-72) quan només faltava un minut i 23 segons per al final. El Barça va augmentar la intensitat i va arribar a situar-se a quatre punts (86-82) després d’un triple de Mirotic. Però tot just quedava temps i el Zalgiris va administrar el seu avantatge amb relativa tranquil·litat.

El Barça, que va començar el partit amb una defensa molt eficaç i anotant cinc dels seus deu primers llançaments de tres, va dominar àmpliament el primer quart (9-18). Però el Zalgiris, amb Ulanovas, Lauvergne i Giffey molt encertats especialment a l’interior de la zona, ja va donar una primera demostració de la seva capacitat per remuntar (33-28). El Barça va tornar a fer valer el talent ofensiu de Mirotic, Jokubaitis i Kuric, però a l’últim tram va ser àmpliament superat pel desplegament ofensiu del Zalgiris.

El dia que es va celebrar el 32è aniversari de la proclamació de la independència de Lituània, tots dos equips van posar amb una pancarta reivindicant el final de la guerra i es va guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes. El Zalgiris va jugar amb els colors de la bandera d’Ucraïna i els jugadors del Barça van actuar amb el lema ‘Stop War’ a la part posterior de les samarretes.

Poc abans del partit, un representant del Zalgiris va entregar unes plaques de reconeixement a Jokubaitis i Hayes-Davis, els dos jugadors del Barcelona que van competir amb el Zalgiris fins a la temporada passada. El partit també va ser molt especial per Jasikevicius i Brandon Davies, que també van pertànyer a l’equip lituà.

El Zalgiris ha guanyat quatre dels seus darrers cinc partits inclosos els que ha disputat contra el Reial Madrid i el Barça.

91 - 84

Parcials

9-17, 26-18, 21-28 i 35-21.

ZALGIRIS

Webster (2), Strelnieks (0), Ulanoves (16), Jankunas (0), Lauvergne (18) - equip inicial; Blazevic (2), Lekavicius (22), Milaknis (7), Giffey (14), Nebo (8) i Miniotes (2).

BARÇA

Jokubaitis (11), Laprovittola (16), Exum (4), Mirotic (26), Sanli (0) -equip inicial-; Kuric (15), Calathes (6), Davies (2), Sergi Martínez (0), Smits (2), Hayes-Davis (2) i Abrines (0).

Àrbitres

Difallah, Paternico i Shemmesh. Van eliminar per cinc faltes Smits (m.31) i Calathes (m.38), van assenyalar una falta antiesportiva a Lekavicius i una tècnica a Jasikevicius.
Zalgirio Arena de Kaunas. 29a jornada de l'Eurolliga. 11 de març del 2022.