La intensitat de l'Olympiacos supera un combatiu Barça - FCB Rookies

CRÒNICA

La intensitat de l’Olympiacos supera un combatiu Barça

02/04/2022

La gran intensitat del joc de l’Olympiacos, aliat amb la seva apassionada afició i l’asfixiant atmosfera ambiental del Pavelló de la Pau i l’Amistat al Pireu, va poder amb un combatiu Barça, derrotat per 73-66. L’eficàcia defensiva de l’equip grec va assecar l’atac blaugrana a la segona part, especialment al tercer quart: 18-8.

L’eficàcia ofensiva del Barça va ser molt inferior a l’habitual. Sanli, amb 13 punts, i Mirotic, amb 11, van ser els seus màxims anotadors. L’Olympiacos, en canvi, va obtenir una rendibilitat màxima dels seus dos millors homes ofensius al partit, McKissic i Vezenkov. L’aler nord-americà va sumar 20 punts i l’aler-pivot búlgar, exjugador del Barça, va afegir 15 punts i 4 rebots. Les errades als triples van llastar l’equip blaugrana, amb només quatre encerts en 23 llançaments. També va ser més efectiu l’Olympiacos als tirs des de l’interior de la zona. No n’hi va haver prou amb l’enorme domini del Barça en el rebot, amb 17 captures més que el seu rival, ni les 11 fallades des de la línia de tirs lliures que van acumular els jugadors de l’equip grec.

La situació dels dos equips, amb el primer lloc ja assegurat per al Barça i el factor pista a favor també assegurat per a l’Olympiacos als ‘playoffs’ de quarts de final, va propiciar un partit en què els dos entrenadors podien dosificar els seus equips millors jugadors sense que per això es trobessin a faltar la competitivitat i l’espectacle. El final del partit va ser digne dels ‘playoffs’, amb una pressió i intensitat màximes.

Jasikevicius, que no va poder comptar amb Davies, Higgins i Oriola, va incloure al quintet inicial l’aler del planter Michael Caicedo i també Sanli, recuperat d’una lesió. El Barça va iniciar el partit amb més determinació que l’Olympiackos. Calathes va imposar el seu ritme en el seu aparellament amb el base nord-americà Thomas Walkup. L’equip grec va notar les baixes de dos dels seus millors jugadors, el base grec Sloukas i el pivot francès Fall, però va espavilar amb dos triples, un de Dorsey i un altre de Vezenkov, i es va passar del 4-12 al 10-12. L’equip que dirigeix ​​Georgios Bartzokas, el que va ser entrenador del Barça la temporada 2016-2017, va millorar el seu joc gràcies sobretot als seus homes exteriors, els nord-americans Dorsey, ex dels Memphis Grizzlies i el Maccabi, i McKissic, que va jugar al Gran Canària durant uns mesos el 2017.

El Barça amb un joc d’equip molt compacte en què van destacar els triples d’Abrines, els punts i les assistències Calathes i els bons moviments a prop del cèrcol de Sanli, va dominar durant tot el primer temps. Va recuperar els vuit punts d’avantatge (13-21) amb una cistella de Smits i sempre va mantenir el tipus i va reaccionar quan l’Olympiacos es va acostar al marcador (13-15 al minut 7 i 33-35 al minut 19). Exum, que gairebé sempre ha jugat d’aler al Barça, va actuar en aquesta ocasió a la posició de base. Va irrompre a la trobada amb una cistella.

La segona part va començar de manera semblant. Jasikevicius va donar entrada a Laprovittola i l’estirada del Barça el va culminar Mirotic amb un triple que va posar la màxima diferència al marcador (38-47). Faltaven sis minuts per al tercer quart.

L’Olympiacos va pujar la intensitat defensiva i el Barça durant cinc minuts només va anotar un punt. L’equip del Pireu, amb McKissic com a principal arma ofensiva, va obtenir un parcial de 13-1 i va agafar avantatge (51-48). La igualtat i les alternatives van ser constants a partir de llavors. Fins que l’Olympiacos va aconseguir enllaçar dues accions defensives encertades -en una d’elles els àrbitres no van assenyalar una falta sobre Mirotic- i un triple de Walkup i una cistella de Papanikolau, després de posar un tap a Sanli, va aconseguir posar el 69-63. al marcador.

Faltava un minut i el Barça ja estava obligat a augmentar al màxim les revolucions. Sanli va sumar el seu únic triple després d’haver fallat els quatre anteriors, i va mantenir l’emoció del partit amb un 69-66 quan faltaven 32 segons. Quatre tirs lliures de McKissic i un tap de Martin a Calathes van tancar el partit amb victòria de l’equip grec per 73-66.

El Barça, primer de la fase regular passi el que passi a l’última jornada en què s’enfrontarà al Maccabi al Palau, coneixerà llavors el seu rival, el que finalitzi a la vuitena plaça, per als ‘playoffs’ de quarts de final.

73 - 66

Parcials

13-19, 20-21, 18-8 i 22-18.

OLYMPIACOS

Walkup (6), Dorsey (9), Papanikolau (6), Vezenkov (13), Jean-Charles (7) -equip inicial-; Acy (0), Lountzis (0), Larentzakis (0), Martin (8), Printezis (4) i McKissic (20).

BARÇA

Calathes (7), Caicedo (2), Abrines (6), Mirotic (11), Sanli (13) -equip inicial-; Kuric (6), Nnaji (2), Hayes-Davis (6), Laprovittola (3), Exum (2), Sergi Martínez (2) i Smits (6).

Àrbitres

Belosevic, Javor i Panther.
Pavelló de la Pau i l'Amistat. 33a jornada de l'Eurolliga. 1 d'abril del 2022.