CRÒNICA

Kuric i Exum trenquen el mur defensiu del Bayern

01/02/2022

El Barcelona supera per 71-66 l’equip alemany amb un arrasador final

Kyle Kuric i Dante Exum van protagonitzar l’ajustada i difícil victòria del Barcelona contra el Bayern Munic per 71-66 en un partit amb moltes alternatives. Els 20 punts de l’aler nord-americà i els 9 punts, 5 rebots i les accions decisives de l’escorta australià van sostenir el seu equip i li van permetre accelerar en els moments crucials. El Bayern va explotar la seva eficàcia defensiva i la pólvora del base i l’aler serbis Ognen Jaramaz i Vladimir Lucic, i va arribar amb moltes opcions de victòria al final del partit. Però va ser en els darrers cinc minuts quan va jugar millor el conjunt de Saras Jasikevicius. El marcador, després de l’última accelerada blaugrana i un parcial de 15-5, va passar del 56-61 al 71-66 final.

La defensa del Bayern va erosionar el joc del Barcelona, ​​que no va poder caçar cap rebot ofensiu durant tota la primera part i va acumular vuit pèrdues al primer quart. L’equip alemany va establir les bases sobre les quals discorreria el partit, amb un ritme lent, esgotant al màxim les seves possessions i defensant a tota la pista. El seu trio exterior, amb els nord-americans Weiler-Babb i Corey Walden i l’alemany Jason George, va impedir que Laprovittola, Calathes i Jokubaitis trobés bones posicions per a la finalització, tant des de fora com a les penetracions. Mirotic i Davies van ser els únics que van moure el marcador del seu equip al primer quart, però el Barcelona va respondre al Bayern amb la mateixa moneda, una defensa molt eficaç que va propiciar el baixíssim temptador en aquests deu primers minuts, amb només nou punts per cada equip.

El Bayern va animar el joc ofensiu a l’inici del segon quart amb dos triples consecutius de l’exblaugrana DeShaun Thomas i de l’alemany Andreas Obst. La resposta de Kuric va ser fulminant, amb dos triples en un tres i no res. L’aparició de Roland Smits, que es va moure amb facilitat davant Leon Radosevic a l’interior de la zona i que va sumar sis punts molt ràpid va donar avantatge al Barcelona (23-21). Aleshores va començar a causar estralls en la defensa del Barcelona Ognjen Karamaz. El base serbi va prendre la iniciativa en atac i va permetre al seu equip reaccionar quan el Barcelona va agafar un lleuger avantatge (33-29). El parcial va ser rotund, un 0-8, que va fer una altra volta al marcador (33-37). El Barcelona va forçar faltes del Bayern a l’inici del tercer quart i el conjunto alemany va pagar aquest peatge (41-37). L’espurna d’Exum, amb sis punts i quatre rebots en un obrir i tancar d’ulls, va animar l’atac del Barcelona, ​​però DeShaun Thomas va evitar que la diferència es fes més gran. Davies la va ampliar (47-41), però Lucic, que fins aleshores havia passat molt desapercebut, va aparèixer amb un triple seguit per una acció en què va forçar una falta que li va permetre anotar tres tirs lliures i empatar-ne 47. Corey Walden va encertar amb un altre triple i va posar el Bayern un altre cop per davant (47-50).

L’explosió de Lucic, que va anotar 12 punts a l’últim quart, i un triple de Weiler-Babb van donar el màxim avantatge al Bayern (56-61) quan faltaven cinc minuts per al final. El Barcelona va afinar el seu joc a base de detalls, una assistència de Calathes a Kuric, una acció molt ben treballada per deixar Mirotic en superioritat a prop del cèrcol, un robatori de pilota d’Exum a Karamaz i un triple de Kuric i un u contra u de Davies davant Rubit van tornar a capgirar el marcador: 65-61. Però llavors va ser quan Calathes, Mirotic, Davies i Exum, amb el triple que sentenciava, van marcar la diferència. Va ser la 18a victòria del Barcelona.

Mira les fotos del partit AQUÍ.

71 - 66

Parcials

9-9, 19-20, 17-12 i 26-25.

BARÇA

Calathes (8), Laprovittola (0), Hayes-Davis (0), Mirotic (13), Sanli (2) –equip inicial-; Davies (8), Exum (9), Sergi Martínez (0), Smits (6), Kuric (20), Jokubaitis (5) i Nnaji (0).

BAYERN MUNICH

Weiler-Babb (9), George (0), Lucic (16), Rubit (2), Radosevic (3) –equip inicial-; DeShaun Thomas (9), Hunter (0), Jaramaz (15), Obst (3) i Sisko (4).

Àrbitres

Lamonica, Radovic i Majkic.
Palau Blaugrana. 5.473 espectadors. 24a jornada de l'Eurolliga. 1 de febrer del 2022.