El millor Barça vola cap a la Final Four - FCB Rookies

CRÒNICA

El millor Barça vola cap a la Final Four

04/05/2021

El Barça va aclarir tots els dubtes després de la seva tortuosa sèrie davant el Zenit Sant Petersburg, va recuperar la seva millor versió, va atropellar l’equip rus en el cinquè i definitiu partit al Palau Blaugrana (79-53) i es va classificar per a la Final Four. L’equip blaugrana torna, set anys després, a la cita dels quatre millors equips d’Europa. Es disputarà del 28 al 30 de maig a Colònia. Allà buscarà un lloc a la final davant l’Armani Milà que en el cinquè partit, va superar al Bayern de Munic (92-89). A l’altra final, s’enfrontaran el CSKA de Moscou i l’Anadolu Efes, que va eliminar al Reial Madrid després de vèncer al cinquè partit (88-83).

El projecte del Barça, el que va començar quan va aconseguir l’audaç fitxatge de Mirotic i el retorn d’Abrines des de la NBA al 2019, el mateix any en què va incorporar Brandon Davies i Cory Higgins, i que va prosseguir amb l’arribada de Saras Jasikevicius el passat estiu i de Pau Gasol al febrer, continua assolint els seus objectius, després d’haver conquistat la Copa del Rei.

Els dubtes i la inquietud en els quatre primers partits de la sèrie de quarts de final davant el Zenit es van transformar en una demostració de la força i el talent de l’esquadra blaugrana en el cinquè i definitiu. El joc col·lectiu del Barça va devastar l’equip rus, que aquesta vegada no va aconseguir superar una defensa molt eficaç ni frenar un atac amb molts recursos i jugadors aportant.

Calathes li va donar rèplica a Kevin Pangos, Hanga va demostrar la seva agressivitat ofensiva i Pau Gasol va imposar des del primer minut en que va rellevar Davies la seva capacitat per intimidar als pivots del Zenit tant dominants als anteriors partits. El Barça va agafar el comandament del joc des dels primers compassos de partit. Els relleus van funcionar. Bolmaro va enlluernar amb una esmaixada entre els dos pivots del Zenit, Black i Poythress en una acció que no farà sinó augmentar l’interès del Minnesota Timberwolves per incorporar-lo el més aviat millor. El base argentí de 20 anys va aportar en totes les facetes, amb set punts, cinc rebots i tres assistències. Pau Gasol va acabar amb quatre taps que revelen el molt que va imposar als seus rivals, a més de set punts, tres rebots i tres robatoris de pilota. Higgins va tornar a ser el jugador més regular i un dels que més problemes va plantejar a la defensa el Zenit.

El Barça va agafar aviat avantatge (28-16), dominava al descans (43-30), va aconseguir 23 punts de renda en el tercer quart (57-34) i no va aixecar el peu de l’accelerador fins al final. L’equip que dirigeix ​​Xavi Pascual en aquesta ocasió no va aconseguir imposar l’eficàcia de les possessions llargues que tan bé maneja Kevin Pangos, ni l’eficàcia de les seves variants en defensa, com la zona que tant bons resultats li va donar en el quart partit. Mirotic va igualar la seva lluita amb Will Thomas i KC Rivers es va quedar a zero i va ser un dels que més va contribuir en el fracàs del seu equip en el tir de llarga distància. El Zenit va sumar cinc triples en 22 llançaments de tres (22%) en contrast amb el 9 de 16 (56%) del Barça, també superior en el rebot, aspecte del joc en el qual tant superior havia estat el seu rival en el quart partit, amb 14 captures més.

Les correccions de Jasikevicius i dels seus jugadors en el partit decisiu van fer efecte i es van guanyar a pols el passaport per a la Final Four en què el seu objectiu serà guanyar per tercera vegada el títol, després dels èxits del 2003 a Barcelona i 2010 a París.

79 - 53

Parcials

23-14, 20-16, 14-9 i 22-14.

Barça

Calathes (12), Higgins (15), Abrines (0), Mirotic (7), Davies (11) -equip inicial-; Hanga (7), Bolmaro (7), Pau Gasol (7), Oriola (9), Smits (0), Kuric (11) i Claver (2).

Zenit

Pangos (7), Hollins (5), Rivers (0), Will Thomas (7), Black (3) -equip inicial-; Zakharov (1), Fridzon (4), Baron (9), Khvostov (0), Zubkov (6) i Poythress (11).