El Barça perd la corona a Madrid - FCB Rookies

CRÒNICA

El Barça perd la corona a Madrid

19/06/2022

El Barça ho va intentar tot per forçar el cinquè partit de la final però no va poder superar un Reial Madrid que, liderat per un gegantí Tavares, va guanyar per 81-74 i va posar l’1-3 que li dóna el títol de Lliga. L’equip blaugrana, en un esforç titànic per sobreposar-se al fluix inici en què després d’acumular 14 punts de desavantatge (24-10), va arribar a avançar-se al marcador en un parell d’ocasions al final del tercer quart (55-56) i l’inici del quart (57-58). Però no va poder neutralitzar l’enorme mal que li va fer el pivot de Cap Verd. Tavares va sumar 25 punts, 13 rebots i va rebre 7 faltes. Va imposar els 2,20 metres a l’interior de les dues zones i va ser un malson per als pivots blaugrana.

El Madrid va cavalcar cap al títol des que va tornar a obrir l’escletxa al marcador, 72-63, amb un dos més un de Tavares. Faltaven tres minuts, però el Madrid tenia totes les de guanyar. El Barça anava a remolc, ja a la desesperada. El Madrid relleva com a campió l’equip dirigit per Jasikevicius, coronat la temporada passada al Palau i que aquesta vegada no ha pogut fer valer l’avantatge de pista després d’haver estat el millor a la fase regular.

El quart partit va tornar a evidenciar les enormes dificultats que va passar el Barça durant tota la sèrie per dominar el rebot defensiu, per no donar segones i terceres oportunitats al rival i per igualar com a mínim el balanç de pèrdues i recuperacions de pilota. El seu excel·lent percentatge en els triples durant els tres primers quarts, amb 10 encerts en 16 llançaments, es va esfumar a l’últim, en què només va anotar un dels set que va tirar. Mirotic, amb 14 punts, Exum, amb 13 punts, cinc rebots i dues assistències, i Calathes, amb 12 punts, 9 rebots i dues assistències, van ser els més destacats a l’equip blaugrana. També Smits, amb 9 punts i un gran treball en el seu intent per frenar Tavares, va afavorir la remuntada puntual del Barça, però el Madrid va acabar sent superior perquè a més de Tavares, va comptar amb un Causeur que va trencar sovint la defensa blaugrana i en va sumar 17 punts.

El Barça va pagar molt cars els seus errors en defensa i algunes fases en què va costar moltíssim anotar. Va trigar tres minuts a anotar la seva primera cistella a cadascun dels dos primers quarts. I el Madrid va treure petroli de moltíssims dels seus atacs perquè a més que va acumular molts rebots en atac, també va sumar de tres en tres moltes vegades perquè en va forçar molts dos més un. Això va ser el que va permetre manar al partit malgrat nefasta ratxa de triples, amb 1 de 7 al primer quart, 3 d’11 a la mitja part, i 5 de 19 al final. Però va anotar 20 tirs lliures, set més que el Barça, va sumar set rebots més i va perdre tres pilotes menys, malgrat la millora dels blaugrana a la segona part. El Barça conclou la temporada amb un sabor agredolç, campió de la Copa, i derrotat pel Madrid a la semifinal de l’Eurolliga ia la final de la Lliga. L’equip blaugrana va ser el millor a les fases regulars d’aquestes dues últimes competicions, però el Madrid va arribar als partits decisius amb un punt més d’energia i d’encert col·lectiu.

81 - 74

Parcials

13-10, 21-23, 23-23 i 24-18.

REAL MADRID

Hanga (7), Causeur (17), Deck (7), Yabusele (4), Tavares (25) -equip inicial-; Poirier (7), Llull (9), Rudy Fernández (5) i Taylor (0).

BARÇA

Calathes (12), Higgins (4), Exum (13), Mirotic (14), Davies (4) -equip inicial-; Sanli (3), Smits (9), Abrines (0), Kuric (8), Sergi Martínez (0), Laprovittola (2) i Jokubaitis (5).

Àrbitres

Perea, Hierrezuelo i Caballero. Van assenyalar una falta antiesportiva a Calathes. Eliminats per faltes personals Smits i Causeur. WiZink Center. Quart partit de la final de la Lliga ACB. El Madrid guanya per 3-1 i es proclama campió.