El Barça fon el Bayern i se cita amb el Madrid a la Final Four - FCB Rookies

CRÒNICA

El Barça fon el Bayern i se cita amb el Madrid a la Final Four

03/05/2022

El Barça va fondre el Bayern Munic i va guanyar per 81-72 el cinquè i definitiu partit de l’apassionant i igualat ‘playoff’ de quarts de final. L’equip blaugrana disputarà la Final Four per segon any consecutiu. El seu rival a les semifinals que se celebraran el 19 de maig a Belgrad serà el Reial Madrid. Serà també el segon assalt seguit del Barça a la cimera europea després del que va protagonitzar fa un any a Colònia. Allà, després d’eliminar l’Armani Milà a la semifinal, va perdre la final contra l’Anadolu Efes. L’equip turc defensarà la corona a Belgrad, on s’enfrontarà a l’altra semifinal, al vencedor del duel dels ‘playoff’ entre l’Olympiacos i el Mònaco.

El Bayern va comparèixer al Palau com l’equip rocós en defensa que va lligar de mans l’atac blaugrana al quart duel a Munic. Però el Barça, que llavors es va quedar en 52 punts i que a la primera part del cinquè partit va sumar 31, va saber corregir-se a temps i va jugar una extraordinària segona part en què va marcar la diferència. Laprovittola, hàbil, llest i encertat, Mirotic, sòlid i desequilibrant tant a l’interior com des de l’exterior, i Calathes i Abrines, amb els seus triples, van provocar una allau ofensiva que va obrir bretxes a la defensa alemanya que  fins aleshores havia estat molt efectiva. El Barça va sumar 29 punts en els deu minuts del tercer quart, només dos menys que durant els 20 minuts del primer temps. Va passar d’anar-se’n amb molts dubtes al descans i un marcador advers, 31-35, a sumar fins a 10 punts d’avantatge, 58-48 abans d’arribar a l’últim assalt. Mirotic i Calathes van tornar a encertar des de la màxima distància i el Barça se’n va anar fins als 13 punts d’avantatge (68-55).

El Bayern no va abaixar els braços. L’equip alemany va continuar mostrant la seva capacitat per trobar recursos i diferents jugadors capaços de prendre la responsabilitat ofensiva. A la primera part van ser Jaramaz i Sisko, durant tot el partit el base nord-americà Weiler-Babb, extraordinari durant tota la sèrie, i al cinquè partit va emergir també el veterà pivot nord-americà Othello Hunter, amb 18 punts. El Bayern va arribar a retallar la diferència fins als set punts, 72-65, després dels triples de Hunter i Weiler-Babb. Laprovittola va completar la seva extraordinària actuació amb un triple que li va permetre sumar cinc triples, tres assistències, dos rebots, dos robatoris i 30 de valoració estadística. El seu triple, en una postura molt desequilibrada, amb falta del defensor i el tir addicional, va suposar un punt d’inflexió quan el partit estava empatat a 45. Va ser l’inici de l’enlairament del Barça. Mirotic va afegir 20 punts i cinc rebots i Abrines també va destacar amb 8 punts i set rebots. El Barça va aconseguir 12 triples, la meitat dels que va llançar.

Els blaugrana van tancar el partit amb autoritat i donant espectacle i van tancar el triomf que els classifica per a la seva 16a Final Four i que els permetrà optar de nou al títol que van assolir el 2003 al Palau Sant Jordi i el 2010 al pavelló de Bercy, a París.

81 - 71

Parcials

18-19, 13-18, 29-15 i 21-20.

BARÇA

Calathes (10), Laprovittola (26), Hayes-Davis (0), Mirotic (20), Davies (8) -equip inicial-; Sanli (0), Exum (2), Sergi Martínez (0), Smits (2), Abrines (8), Kuric (0) i Jokubaitis (5).

BAYERN MUNIC

Weiler-Babb (10), Dedovic (0), Lucic (6), Rubit (2), Radosevic (0) -equip inicial-; Hunter (18), Jaramaz (17), George (0), Obst (5), Deshaun Thomas (6) i Sisko (8).

Àrbitres

Ryzhyk, Latiseus i Difallah. Van assenyalar una falta tècnica a Jasikevicius.
Palau Blaugrana. Cinquè partit dels ‘playoffs’ dels quarts de final de l'Eurolliga. El Barça venç per 3-2 l’eliminatòria. 3 de maig del 2022.