CRÒNICA

El Barça destrossa el Baskonia amb un festival ofensiu

11/11/2021

Mirotic lidera l’exhibició de l’equip barcelonista (93-67)

El Palau Blaugrana va vibrar amb l’esplèndid joc i la rotunda victòria del Barcelona contra el Baskonia per 93-67. Nikola Mirotic va començar rebent el premi a l’MVP del mes d’octubre de mans del responsable directiu del bàsquet blaugrana Josep Cubells i va acabar enlluernant amb una altra demostració del talent. La seva capacitat per marcar la diferència es va plasmar en una estadística eloqüent: 25 punts, amb vuit cistelles, quatre triples, i només un error en un dels sis tirs lliures que va llançar. Una tasca que va completar amb vuit rebots, dues assistències i un robatori de pilota. Va sumar 37 de valoració, la més alta de la seva trajectòria a l’Eurolliga. I només va necessitar 18 minuts per imposar el seu segell en un partit que el Barcelona va dominar amb una superioritat aclaparadora.

El Baskonia va ser la viva imatge de la impotència, superat absolutament en totes les facetes del joc. L’absència de Higgins, amb problemes a l’esquena i que es va afegir a la d’Abrines, va propiciar que Saras Jasikevicius fes jugar durant molts minuts junts a Calathes i Laprovittola. Entre tots dos van dominar el ritme de partit i el Barcelona va aclaparar el seu rival amb un joc aclaparador i que va deixar el duel vist per sentència ja abans de l’últim quart.

Els triples de Laprovittola, Mirotic i Sanli van obrir molt aviat la bretxa al marcador. El Barcelona va dominar a tots els terrenys, al rebot, a les transicions, a la circulació de la pilota, en defensa i en efectivitat. El marcador va reflectir l’abisme entre el joc d’un equip i l’altre. Només havien passat vuit minuts i el Barcelona ja dominava per 18 punts (28-10). Al segon quart la diferència va augmentar a 25 punts (44-19). I al final del tercer quart, després d’una ràfega de triples i cistelles de Mirotic i Calathes, la diferència ja era abismal, de 40 punts (81-41).

El Barcelona, ​​a més de l’actuació estel·lar de Mirotic, va desplegar un joc d’equip en què els 12 jugadors van mostrar la seva capacitat associativa i una lectura del joc gairebé sempre encertada. Davies i Laprovittola van aportar 11 punts cadascun, Sanli va millorar el seu rendiment respecte a partits anteriors i en van tenir prou amb 11 minuts per sumar 8 punts i 4 rebots. Calathes també va estar encertat amb 9 punts i 7 assistències. Jokubaitis va anotar 8 punts i va donar 5 assistències, i Kuric va afegir 8 punts més.

L’últim quart va ser gairebé un tràmit i Jasikevicius va donar minuts als jugadors menys habituals i va fer entrar Michael Caicedo, l’aler de 18 anys del planter blaugrana, que amb un mat va anotar la primera cistella a l’Eurolliga. El Baskonia va guanyar aquell darrer quart, però ni tan sols així va esborrar les males sensacions que desprèn el seu joc. El pivot nord-americà Steven Enoch va ser l’únic que va destacar a l’atac baskonista, amb 22 punts i 8 rebots. L’aler lituà Rokas Giedraitis, amb 14 punts, va despertar al final, però l’equip vitorià no va inquietar gens ni mica el Barcelona, ​​que després de les seves ensopegades a Tel Aviv i Milà, va tornar al camí que el va mantenir invicte durant les sis primeres jornades de l’Eurolliga.

Fotos del partit AQUÍ

93 - 67

Parcials

32-15, 23-16, 26-10 i 12-26.

BARÇA

Calathes (9), Laprovittola (11), Hayes-Davis (0), Mirotic (25), Sanli (8) –equip inicial-; Davies (11), Sergi Martínez (2), Smits (4), Oriola (2), Kuric (8), Jokubaitis (8) i Caicedo (2).

BASKONIA

Granger (4), Giedraitis (14), Fontecchio (4), Sedekerskis (2), Enoch (22) –equip inicial-; Peters (4), Baldwin (3), Marinkovic (4), Costello (8), Nnoko (0) i Kurucs (2).

Àrbitres

Javor, Difallah i Nikolic. Van assenyalar faltes antiesportives a Costello i Oriola.
Palau Blaugrana. 4.398 espectadors. Novena jornada de l'Eurolliga.