El Barça brilla i resisteix davant de l'Estrella Roja - FCB Rookies

CRÒNICA

El Barça brilla i resisteix davant de l’Estrella Roja

19/03/2022

El Barça va doblegar l’Estrella Roja per 82-70 amb una demostració de la seva capacitat per brillar i fer gaudir la seva afició amb el seu joc primer, i per resistir quan el rival li va posar les coses més difícils després. L’equip que dirigeix ​​Saras Jasikevicius va saber mantenir a ratlla el conjunt serbi que va millorar moltíssim a la segona part i va rebaixar de 23 a 7 punts el seu desavantatge. L’equip blaugrana va vèncer i va sumar la victòria número 22 a l’Eurolliga en què segueix líder.

La qualitat i les cistelles de Mirotic, Jokubaitis, Davies, Exum i el joc col·lectiu blaugrana va marcar la diferència davant un rival desafiador i que va començar molt bé, en la dinàmica que li havia permès guanyar els últims quatre partits a l’Eurolliga. El Barça va imposar el seu joc arrasador durant 23 minuts. Però l’equip de Belgrad va ratificar el potencial que ja va exhibir recentment en les seves victòries contra el Fenerbahçe, el Baskonia, el Reial Madrid i el Maccabi, i va amenaçar amb la remuntada a l’últim tram del partit. El malbaratament de facultats d’Exum en atac i el tremp de l’equip li van permetre tancar la victòria sense problemes.

La perillositat de l’Estrella Roja ja es va observar als primers minuts. El Barça va haver de corregir immediatament els errors en aquesta fase inicial. Va reduir les pèrdues de pilota, va assegurar el rebot defensiu i es va esmolar en atac. L’eficàcia de Mirotic, amb 13 punts al primer quart, va ser tan essencial al començament com l’esmena dels errors defensius de l’equip blaugrana. L’Estrella Roja, amb l’aler serbi Ognjen Dobric molt entonat, va arribar a dominar (8-11) i va mantenir la igualtat durant vuit minuts. Però a partir d’aleshores, el joc del Barça va fluir molt millor coincidint també amb l’entrada a la pista de Jokubaitis i Davies. El pivot nord-americà va rellevar Smits, que va ocupar la posició de cinc al quintet inicial que habitualment sol ser per a Sanli. El jugador turc va ser baixa a causa d’una lumbàlgia.

L’Estrella Roja no va poder frenar Jokubaitis, que va generar moltes accions d’avantatge per a Mirotic i per a Davies. El pivot de Filadèlfia va sumar dos espectaculars ‘alley oops’ consecutius, als quals es van afegir dos triples gairebé també consecutius de Jokubaitis que van donar al seu equip 21 punts d’avantatge (45-24) quan només havien transcorregut 18 minuts. El Barça va dominar i va brindar un entretingut espectacle. La seva afició va gaudir. Jasikevicius va donar minuts a James Nnaji. El pivot nigerià de 17 anys i 2,08 anys va donar mostres del seu potencial. Va posar un tap, encara que li van assenyalar falta, i va aportar la pólvora als focs artificials amb un altre ‘alley oop’.

Smits es va reivindicar en atac al tercer quart amb diverses accions contundents. Després d’un triple del jugador letó i una altra cistella de Mirotic, el Barça va aconseguir la màxima renda (57-34).

L’Estrella Roja va millorar sempre amb Dobric, però també Mitrovic i Kalinic i sobretot Ivanovic, el seu gran revulsiu. L’equip serbi va mitigar la tempesta que havia hagut de suportar i, després d’un parcial de 2-12, va estrènyer la diferència al marcador (61-49). El Barça es va refer amb els primers punts d’Abrines aquesta temporada en una Eurolliga en què només havia pogut disputar un partit a causa de la lesió al genoll esquerre que li va impedir jugar durant cinc mesos.

L’Estrella Roja, impulsat per l’escorta montenegrí Nikola Ivanovic i amb una dinàmica de joc més veloç i vertical, va rebaixar el desavantatge a set punts (71-66) després d’un triple d’Ivanovic. Davidovac va tornar a situar el seu equip a set (75-68) quan faltaven poc més de tres minuts. Però Exum, imparable en atac, va anotar una vegada i una altra i va tancar una victòria que assegura l’avantatge de camp al Barça als ‘playoffs’.

82 - 70

Parcials

22-15, 25-17, 18-19 i 17-19.

BARÇA

Calathes (6), Laprovittola (3), Exum (13), Mirotic (19), Smits (8) -equip inicial-; Davies (12), Sergi Martínez (0), Abrines (2), Kuric (3), Nnaji (2), Jokubaitis (10) i Hayes-Davis (4).

ESTRELLA ROJA

Wolters (4), Dobric (17), Davidovac (2), Kalinic (5), Mitrovic (9) -equip inicial-; Ivanovic (13), Lazarevic (4), Lazic (0), Markovic (7), White (4) i Kuzmic (5).

Àrbitres

Latiseus, Bissang i Trawicki.
Palau Blaugrana. 30a jornada de l'Eurolliga. 18 de març del 2022.