El mur del Bayern força el cinquè partit contra el Barça - FCB Rookies

CRÒNICA

El mur del Bayern força el cinquè partit contra el Barça

30/04/2022

L’extraordinària eficàcia defensiva del Bayern Munic va propiciar el pitjor partit del Barça aquesta temporada en atac i el triomf clar de l’equip alemany per 59-52. El Bayern va igualar a dos la sèrie i el passaport per disputar la Final Four, el 19 i el 21 de maig a Belgrad, es decidirà dimarts, dia 3, al Palau Blaugrana. El guanyador d’aquest partit s’enfrontarà al Reial Madrid en una de les semifinals, mentre que l’altra la disputaran l’Anadolu Efes i el vencedor del ‘playoff’ entre el Mònaco i l’Olympiacos, que també es decidirà al cinquè partit.

El quart partit del ‘playoff’ va ser un suplici per al Barça, que només va despertar de la seva letargia en atac en els últims cinc minuts, gràcies sobretot a Abrines i Jokubaitis. Això li va permetre reduir el desavantatge de 19 punts que acumulava quan faltaven poc més de cinc minuts per al final (56-37). El parcial dels darrers minuts va ser de 3-15. Però quan Jokubaitis va aconseguir el triple amb què es va tancar el marcador, les opcions blaugrana ja s’havien reduït a la mínima perquè només quedaven 36 segons per al final. El Barça només va sumar cinc encerts als 29 llançaments triples, amb un pobre 17% d’encert.

El Bayern va imposar la seva implacable defensa, amb molts contactes, amb moltes ajudes i canvis. La inèrcia del joc es va decantar molt aviat del costat alemany. Els tiradors blaugrana van fallar moltíssim i la defensa alemanya també va sembrar de dubtes als jugadors blaugrana que van fallar fins i tot algunes accions aparentment senzilles a prop del cèrcol. Andrea Trinchieri, l’entrenador italià del Bayern, va donar entrada al quintet titular a Obst i Rubit i el Bayern va marcar diferències ja al primer quart: 18-12. La clau va ser la quantitat d’errors que va forçar el Bayern a l’atac blaugrana, fins i tot amb alguna acció espectacular com un tap de Hunter a Davies. Schilling, un jugador poc utilitzat per Trinchieri, va delatar l’estratègia del seu equip en cometre quatre faltes en poc més de dos minuts, però va aportar energia i va continuar desconcertant l’atac del Barça. L’equip blaugrana va fallar els vuit primers triples i quan Abrines va anotar el primer, el Bayern ja havia aconseguit 12 punts d’avantatge (29-17). El Barça no va trobar la manera de revertir les constants del joc. Va començar la segona part amb un ‘alleyoop’ de Lucic, que fins aleshores tot just s’havia deixat veure en atac, seguit per una falta en atac de Mirotic i una pèrdua de pilota d’Exum.

L’equip que dirigeix ​​Jasikevicius va apretar de ferm en defensa, però es va passar els cinc primers minuts i mig del tercer quart sense anotar. Laprovittola va trencar la sequera amb un triple. El Bayern, malgrat els seus problemes ofensius en aquests minuts, va acabar elevant la diferència a 19 punts (48-29). Va destacar la tasca de conjunt del Bayern, en què van despuntar el base texà Weiler-Babb, amb 12 punts, vuit rebots i quatre assistències, i el pivot de Carolina del Nord Othello Hunter, amb cinc rebots i dos taps.

L’equip alemany va administrar l’avantatge i els tiradors del Barça van continuar erràtics al tir fins que Abrines, un robatori d’Exum, una cistella a la contra de Jokubaitis i un triple del mallorquí i un altre del lituà van fer reduir l’avantatge a set punts i van sembrar la inquietud a l’afició de l’Audi Dome. Però ja no hi va haver temps per més.

Com ja va passar la temporada passada, llavors davant el Zenit de Sant Petersburg, el Barça haurà d’afrontar el cinquè partit del ‘playoff’ dels quarts de final. El seu repte serà repetir la victòria que fa un any li va permetre classificar-se per a la Final Four de Colònia.

59 - 52

Parcials

18-12, 18-13, 14-9 i 9-18.

BAYERN MUNIC

Weiler-Babb (12), Obst (2), Lucic (8), Rubit (7), Radosevic (0) -equip inicial-; Hunter (9), Jaramaz (6), Dedovic (2), Deshaun Thomas (7), Sisko (2) i Schilling (4).

BARÇA

Calathes (3), Laprovittola (5), Hayes-Davis (2), Mirotic (7), Sanli (5) -equip inicial-; Davies (2), Exum (2), Sergi Martínez (0), Smits (1), Abrines (12), Kuric (5) i Jokubaitis (8).

Àrbitres

Lamonica, Pukl i Nikolic. Eliminat per faltes Exum (m.38).
Audi Dome de Munic. Quart partit dels playoffs dels quarts de final de l'Eurolliga. 2-2 a l'eliminatòria al millor de cinc partits. 29 d'abril del 2022.