El Barça paga el seu fatídic final davant del Maccabi - FCB Rookies

CRÒNICA

El Barça paga el seu fatídic final davant del Maccabi

18/12/2020

El Barça es va quedar sec en els últims tres minuts i mig del partit davant l’eficaç defensa del Maccabi i l’equip israelià va fer valer la seva remuntada final al Palau Blaugrana (67-68). Els blaugranes van pagar els seus errors en el tir en aquest tram decisiu.

El partit va ser molt igualat, amb un primer període dominat pel Maccabi i una segona part en què el Barça va millorar i va estar molts minuts al davant. Liderat pels seus jugadors nord-americans, Hunter, Bryant, Dorsey, a més del croat Bender, el Maccabi es va avançar de nou en el marcador, 59-63. Dos triples seguits de Calathes i Kuric seguits per una altra cistella del base blaugrana van situar al seu equip per davant, 67-63.

Faltaven tres minuts i mig i va ser llavors quan la defensa del Maccabi es va convertir en un mur infranquejable per als tiradors de Barça. No van poder sumar un sol punt més. Kuric va fallar tres triples; Calathes, dos; Smits un tir de dos; Mirotic, dos tirs lliures; i Higgins, l’últim triple sobre la botzina.

El final va ser agònic perquè, si el Barça es va quedar sec, al Maccabi també li va costar anotar. Però, tot i les dificultats que va patir per superar la defensa del Barça, va aconseguir sumar els cinc punts que li van permetre remuntar, 3 des de la línia de tirs lliures i dues, els últims, quan faltaven 13 segons, gràcies a un espectacular mat d’Othello Hunter.

La defensa en zona, amb ajustos, que va imposar el Maccabi va ser l’obstacle que li va fer la vida impossible a l’atac del Barça. Es va confondre sovint l’equip de Jasikevicius, i els seus tirs van ser sovint molt forçats. El seu 47% en tirs de dos va ser insuficient. Va notar l’absència de Brandon Davies, lesionat. I Heurtel va tornar a quedar-se a la banqueta tot el partit.

Jasikevicius va formar amb Pustovyi en el quintet inicial. El pivot ucraïnès va realitzar algunes accions de mèrit, però ni ell ni Oriola, que només va jugar deu minuts i amb prou feines es va deixar veure, van poder contenir a Hunter i Bender.

El Maccabi, superior en el rebot, dominador del ritme de joc va ser molt més efectiu prop de l’anella va compensar així el seu mal percentatge en els triples, un 20%, amb només tres encerts en 15 llançaments.

Bender i Dorsey van donar to a l’atac del Maccabi. Mirotic es va quedar en 12 punts, els mateixos que Kuric, que va fallar els últims tirs. A la fi, va valer una esmaixada de Hunter, definitiu ja que Higgins va errar en l’última possessió del Barça.

Va ser la quarta derrota del Barça a l’Eurolliga, ara segon a la classificació, amb un triomf menys que el CSKA de Moscou i un més que el Bayern Munic i el Reial Madrid.

67 - 68

Parcials

12-17, 20-13, 22-23 i 13-15.

Barça

Calathes (11), Higgins (16), Abrines (3), Mirotic (12), Pustovyi (8) –equip inicial-; Hanga (0), Bolmaro (0), Smits (5), Sergi Martínez (0) y Kuric (12).

Maccabi

Wilbekin (7), Caloiaro (4), Bryant (10), Bender (15), Hunter (10) –equip inicial-; Jones (2), Casspi (2), Dorsey (14), DiBartolomeo (2), Blayzer (0), Zizic (2) y Zoosman (0).

Àrbitres

Belosevic, Boltauzer y Vyklicky. Van assenyalar una tècnica a Sfairopoulos, entrenador del Maccabi.
Palau Blaugrana. 15ª jornada de l’Eurolliga. 18 de desembre.