El Barça ensopega a Milà - FCB Rookies

CRÒNICA

El Barça ensopega a Milà

04/11/2021

L’equip blaugrana, mancat de ritme i d’encert, pateix la seva segona derrota (75-70)

El Barcelona va patir la segona derrota a l’Eurolliga. Va caure per 75-70 a la pista de l’Armani Milà on no va donar una bona mesura del seu potencial, erràtic als triples, desencertat també en els tirs lliures i superat en el ritme de joc. La derrota despenja del lideratge l’equip blaugrana. El Milà, amb qui compartia la primera plaça, suma ara amb una victòria més.

La mala posada en escena va començar amb una fallada de Mirotic amb una safata en aparença senzilla, una acció premonitòria del patiment ofensiu que li esperava al Barcelona. El Milà va portar la iniciativa, més intens, encertat als triples i amb els seus pivots Melli i Hines obrint la pista gràcies a la seva facilitat per llançar des de la màxima distància. El base nord-americà Devon Hall va superar en atac Calathes, va anotar un altre triple i el Barcelona va patir (22-13) molt en defensa. Va repetir el seu mal primer quart de Tel Aviv una setmana abans. Davant el Maccabi va rebre 31 punts els deu primers minuts; a Milà, 28.

L’equip blaugrana va reaccionar al segon quart gràcies a les aportacions defensives de Hayes-Davis, Smits i Oriola. El Milà va estar més de cinc minuts sense anotar-ho. Però al Barça, que va notar l’escassa eficàcia de Higgins, Smits i Laprovittola, i l’aportació limitada de Calathes i Mirotic, li va costar sumar en atac. Tot i així va reduir el seu desavantatge (32-29).

Hall va tornar a desequilibrar la defensa blaugrana i el Milà se’n va anar al descans amb un avantatge notable: 42-34. El quadre de Messina va aconseguir el seu màxim avantatge (54-41) en un tercer quart en què va mantenir a ratlla el Barça. Va ser a l’últim acte, gràcies a l’efectivitat de Davies i a un triple i una cistella de dos de Hayes, quan el Barça va jugar millor. Després d’un parcial de 0-14, va remuntar (61-63).

Sergio Rodríguez es va apoderar llavors del ritme de joc i amb Datome i Shields com a principals executors, el Milà va agafar un lleuger avantatge, 71-65, que va administrar a l’últim minut i mig. Una cistella de Sergio Rodríguez va mantenir aquests sis punts d’avantatge (73-67) quan faltaven 30 segons. Calathes va anotar el triple que va posar el 73-70 al marcador quan quedaven 18 segons. Quan faltaven set, el base grec va fer falta a Shavon Shields i l’aler nord-americà amb passaport danès, exjugador del Baskonia, va sentenciar el partit des de la línia de tirs lliures.

El Barcelona només va anotar 3 dels 16 triples que va llançar (19%) i va fallar set dels 16 tirs lliures de què va disposar. A més, va perdre quatre pilotes més que el Milà i en va recuperar tres menys. Tot i la seva eficàcia defensiva en algunes fases, va acumular massa errors per vèncer a Milà l’equip que va superar a la semifinal de la Final Four de l’Eurolliga que es va jugar al maig a Colònia gràcies a una cistella de Higgins a l’últim segon.

75 - 70

Parcials

28-21, 14-13, 19-15 i 14-21.

MILÀ

Hall (16), Shields (11), Datome (17), Melli (5), Hines (5) –equip inicial-; Sergio Rodríguez (6), Tarczewski (2), Ricci (0), Mitoglu (11), Daniels (2) i Grant (0).

BARÇA

Calathes (9), Higgins (5), Hayes-Davis (10), Mirotic (10), Sanli (4) –equip inicial-; Davies (12), Sergi Martínez (0), Kuric (9), Oriola (4), Laprovittola (0), Jokubaitis (5) i Smits (2).

Àrbitres

Belosevic, Nedovic i Trawicki.
Mediolanum Fòrum de Milà. 7.500 espectadors. 8a jornada de l'Eurolliga. 4 de novembre.