El Barça allarga la festa de la Copa amb una altra exhibició davant el Zalgiris - FCB Rookies

CRÒNICA

El Barça allarga la festa de la Copa amb una altra exhibició davant el Zalgiris

18/02/2021

Els prolegòmens del partit de l’Eurolliga davant el Zalgiris Kaunas van marcar la millor manera de celebrar el títol de Copa per als jugadors de Barça. Van completar una altra excel·lent actuació, en la línia de la recent final copera davant el Reial Madrid i van deixar a l’equip lituà sense cap opció. Els va ser impossible resistir l’allau de joc blaugrana, que es va traduir en el 86-62 final. Va ser la setena victòria del Barça en els seus vuit últims partits a l’Eurolliga.

La fidelitat i passió dels aficionats barcelonistes que abans del partit es van acostar als voltants del Palau Blaugrana per complimentar als campions de Copa, encara que foren separats per unes tanques i a la distància que exigeixen les mesures sanitàries degudes a la pandèmia, no podien obtenir millor correspondència que l’excel·lent partit de l’equip dirigit per Saras Jasikevicius.

Higgins i Oriola van portar la veu cantant i el Barça va mostrar la intensitat i continuïtat en el joc en què tant insisteix Jasikevicius. Tots i cada un dels jugadors van aportar accions interessants i productives. Higgins va ser qui va començar a marcar la diferència amb una altra mostra de la seva capacitat per llegir les defenses rivals, desbordar en l’un contra un, anotar des de fora o penetrant a cistella i també va donar alguna assistència magistral, com la que va regalar a Davies. Els 19 punts, 3 rebots i 3 assistències del jugador californià en només 20 minuts li van fer moltíssim mal a la defensa del Zalgiris. L’equip lituà, amb un ritme de joc molt alt i gràcies al talent de diversos d’alguns dels seus jugadors, va resistir durant el primer quart.

Però a partir d’aquí, la defensa el Barça va causar estralls en el seu rival. El resultat va ser devastador per a l’equip que dirigeix ​​l’austríac Martin Schiller, que es va esgargamellar durant un temps mort en què ja intuïa la desfeta  que podien patir davant un rival amb el nivell que va demostrar al Barça. Cap jugador del Zalguiris va arribar als 10 punts, una dada que revela el control defensiu exercit pel Barça. L’avantatge blaugrana va créixer de manera imparable, 11 punts ja abans de la mitja part (41-30), de seguida 16 (53-37), després que Mirotic aniquilés amb un triple la zona defensiva a la qual va recórrer el Zalguiris, que va desistir immediatament.

A la segona part, Oriola va prendre el relleu d’Higgins en l’anotació. El capità blaugrana va ser un malson per als pivots del Zalgiris. Va sumar 19 punts i 7 rebots. Bolmaro va jugar 20 minuts, potser més del previst a causa de l’absència de Westermann, lesionat. El base-escorta argentí ho va aprofitar per demostrar la seva versatilitat i capacitat per aportar en totes les facetes: 8 punts, 5 rebots i 6 assistències. També Davies va ser molt efectiu, amb 12 punts en només 12 minuts.

El Zalgiris, que va començar dominant el rebot, especialment l’ofensiu, va veure aviat neutralitzades les seves millors armes. L’aler lituà Milaknis des de fora i el pivot francès Lauvergne havien trobat situacions per superar la defensa blaugrana durant els primers minuts de partit. Un cop tancades aquestes vies, i frenats Marius Grigonis i Nigel Hayes, habitualment els referents ofensius de l’equip lituà, el Barça va imposar una velocitat de creuer i va deixar resolt l’assumpte ja en el tercer quart (71-46). Va aconseguir una diferència màxima de 28 punts (75-47). Va ser un dels partits més complets i espectaculars del Barça aquesta temporada al Palau, en la línia de la demostració amb què va superar el Reial Madrid a la final de la Copa Rei.

86 - 62

Parcials

24-24, 24-13, 23-10 i 15-15.

Barça

Calathes (4), Higgins (19), Abrines (3), Mirotic (10), Oriola (19) -equip inicial-; Davies (12), Hanga (2), Bolmaro (8), Smits (4), Pustovyi (2), Sergi Martínez (0) i Kuric (3).

Zalgiris

Walkup (3), Grigonis (8), Hayes (9), Milaknis (8), Lauvergne (8) -equip inicial-; Jankunas (3), Lukosiunas (2), Geben (6), rubit (6), Jokubaitis (6) i Vasturia (3).

Àrbitres

Ryzhyk, Pasturiak i Silva.
Palau Blaugrana. 25a jornada de l'Eurolliga. 18 de febrer.