Un Mirotic estel·lar impulsa la remuntada del Barça davant el CSKA - FCB Rookies

CRÒNICA

Un Mirotic estel·lar impulsa la remuntada del Barça davant el CSKA

17/11/2021

L’equip blaugrana es refà del sotrac al tercer quart i s’imposa per 81-73

El Barcelona va salvar una situació crítica davant el CSKA i gràcies a la seva fantàstica actuació a l’últim quart, liderada per Nikola Mirotic, es va imposar per 81-73. La victòria torna a situar el Barcelona al capdavant de la classificació a l’Eurolliga, amb vuit triomfs i dues derrotes, el mateix balanç que el Reial Madrid i l’Armani Milà.

Va ser un partit amb molts vaivens, un primer quart de joc travat, intens i igualat i un segon en què Kuric i Mirotic van marcar una diferència que va arribar a ser de 14 punts (41-27) a l’inici del tercer. I a partir d’aquí, l’accelerada del CSKA, propiciada pels triples dels seus homes interiors, l’alemany Voigtmann i el georgià Shengelia. El Barcelona, ​​quan pitjor ho estava passant, va reaccionar de la mà de Mirotic i Davies.

Els pivots del CSKA van portar pel carrer de l’amargor la defensa del Barcelona sobre tot amb el seu encert als triples. L’equip rus havia estat poc encertat en els llançaments des de la màxima distància durant la primera part amb només dos encerts en les seves 12 temptatives. Però, després del triple amb què Kuric va obrir la màxima bretxa, Voigtmann va afinar el canell i va anotar quatre triples, tres d’ells seguits, i Shengelia en va prendre exemple del company i en va afegir dos. Van ser sis triples en només quatre minuts. El Barcelona va patir davant l’allau ofensiva del rival. Amb un aclaparador parcial de 10-34, el CSKA, superior al rebot i al ritme de joc, va passar a dominar per 10 punts (51-61) en els primers instants de l’últim quart.

El Barcelona, ​​que ja havia perdut dos dies abans al Palau davant el València en partit de la Lliga Endesa, va treure la seva millor versió quan pitjor ho estava passant. El pla de joc de Jasikevicius va donar resultat en els darrers nou minuts del partit. Les pilotes interiors a Mirotic i Davies els van permetre demostrar la qualitat de moviments amb què van superar l’oposició defensiva de Voigtmann i Shengelia.

El Barcelona, ​​malgrat les absències de Higgins i Abrines i la lesió que va patir Calathes quan faltaven nou minuts per al final del partit, va recuperar la seva eficàcia defensiva, va passar a dominar el rebot i va respondre al CSKA amb un parcial de 24-6. Va remuntar i va obtenir vuit punts d’avantatge (75-67) per encarar els dos darrers minuts amb relativa comoditat. El Palau va passar del drama a l’eufòria.

Mirotic va acabar celebrant-lo amb entusiasme amb el públic del Palau, que va vibrar amb el lideratge i el caràcter de la seva estrella, autor de 21 punts i 8 rebots. Davies va afegir 14 punts i 3 rebots. Calathes, fins que es va lesionar, Jokubaitis i Kuric van aportar punts i solucions estratègiques. Altres jugadors blaugrana es van encarregar de feines més esforçades però essencials com el rebot i la defensa, cas de Hayes-Davis, Sergi Martínez i Smits. El Barcelona va convèncer per la manera com va ressorgir després de patir davant un rival que va demostrar l’enorme talent de molts dels seus jugadors, especialment l’inspirat Voigtmann, amb 21 punts, sis triples i sis rebots, i Shengelia, amb 17 punts i sis rebots.

Fotos del partit AQUÍ

81 - 73

Parcials

13-13, 25-14, 13-33 i 28-13.

BARÇA

Calathes (10), Laprovittola (0), Hayes-Davis (3), Mirotic (21), Sanli (7) –equip inicial-; Davies (14), Sergi Martínez (0), Smits (2), Kuric (13) i Jokubaitis (11).

CSKA

Lundberg (4), Shved (7), Kurbanov (4), Shengelia (17), Voigtmann (21) –equip inicial-; Ukhov (0), Hackett (2), Antonov (0), Clyburn (9), Milutinov (1), Faried (0) i Grigonis (8).

Àrbitres

Lottermoser, Latiseus i Petek. Van assenyalar una falta tècnica a Saras Jasikevicius, entrenador del Barcelona.
Palau Blaugrana. 5.028 espectadors. 10a jornada de l'Eurolliga. 17 de novembre.